VIATGE EN EL TEMPS: “ARTO A LA GUARDIA SIVÍ”

<<Un regidor del BLOC d'Ondara (La Marina Alta), denuncia assetjament de la Guardia Civil per parlar en valencià.>>
No es tracta d'una noticia treta de l'hemeroteca de la transició, sinó que la podeu llegir al Levante-EMV de hui.

Li ha passat a Xavi Pons, portaveu del grup municipal del BLOC d'Ondara. Els fets van ocórrer el passat dimecres, quan dos agents de la Guardia Civil el van parar per no dur cordat el cinturó, i al passar pel lloc un conegut seu, li comentà: "Anava sense cinturó i m'han caçat".
El Guardia Civil, al escoltar eixa estranya llengua que parlava aquell home li amollà: "¿tiene usted algún problema?". El Guardia devia pensar que li passava algo en la boca, perque resulta que aquell home no parlava espanyol…

 

[@more@]

El regidor d'Ondara li degué de dir alguna cosa així com, que no li passava res, però gràcies per preguntar. I va ser llavors quan el regidor degué sentir que es muntava en una màquina del temps i viatjava fins als dies en els que, un home baixet, amb molta mala llet, i un tic que li obligava a alçar el braç dret amb la palma de la mà estirada (pobret), manava en el nostre país.
"Háblame en castellano", li amollà el Guardia. "Usted tiene la obligación de hablar en castellano porque está en España", puntualitzà l'altre Guardia. Però al veure que l'home no es doblegava i continuava parlant en la seua estranya llengua, començaren una croada contra ell, li digueren "cateto, te has buscado un problema", i li revisaren fins a l'últim centímetre del cotxe per tal de trobar quantes irregularitats foren possibles. Fins i tot li feren desmuntar la cadireta del bebé per comprovar si estava homologada.
El regidor d'Ondara degué percatar-se de que es tobaba de nou en l'any 2007 en comprovar que els agents li expediren una "recepta" per valor de 1.500 euros i no de 1.500 pessetes.
Aquest és només un botó de mostra de; d'una banda la incomptència lingüística de los Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat; i d'altra, la falta de respecte envers la llengua dels valencians, per part d'alguns (sempre hi ha excepcions) troglodites.
És en moments com aquests que més es troba a faltar el cos de Policia Autònoma que el nou Estatut d'Autonomia valencià obliga a crear, i a la que els polítics de torn no gosen de donar-li forma, no siga cosa que acaben pareixent-nos als veïns del Principat.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: VIATGE EN EL TEMPS: “ARTO A LA GUARDIA SIVÍ”

  1. Segur que té punts bons i les idees per escrit en el seu article. Ets genial!

Els comentaris estan tancats.