CATALUNYA EN UNA FINAL INTERNACIONAL

El proper 25 d'Agost tindrà lloc la final del campionat "Carneige Challenge Cup" de rugby, entre els Dragons Catalans i el Saint Helens RLC.
Catalan Dragons
Amb l'espectacular titular <<"Els Segadors" sonarà en Wembley davant Isabel II, en una final europea de Rubby>> destaca el rotatiu Libertad Digital la notícia sobre l'encontre.
 

[@more@]

Els Dragons Catalans han convertit al rugby en el símbol de l'esport nacional de Catalunya. Els dirigents d'aquest equip donen suport a la Plaforma Pro-seleccions Catalanes.
Els Dragons Catalans formen part de la lliga de rugby XI, una variant del rugby XV.

Breu Història:

El rugbi XIII va nèixer d’una escisió del rugbi a finals del segle XIX al nord d’Anglaterra. Es juga amb 13 jugadors, té regles diferents al rugbi XV i també institucions i federacions pròpies. És un dels esports principals a Anglaterra, Austràlia i Nova Zelanda. Va ser introduït a França als anys 30 pel nord-català Joan Galia i ràpidament va arrelar a la Catalunya Nord.

L’any 2000, Bernat Guasch, un empresari de Perpinyà, va proposar la unió dels dos grans clubs rossellonesos, l’històric XIII Català i el Sant Esteve. D’aquí va nèixer la Unió Tretzista Catalana (UTC), amb la idea de participar a la Super League, la màxima competició d’aquest esport a Europa. El 2006 entra a la competició amb el nom de Catalans Dragons, i fitxa un dels millors jugadors del món, el neozelandès Stacey Jones.

Per a més informació:
 

En català : www.rugbylliga.cat
En francès : www.catalansdragons.com
En anglès: www.superleague.co.uk

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.